Na jarenlange ervaring in de motorwereld, ook als rijder, en beroepsmatig ook in de elektronica ben ik mij gaan verdiepen in de motorelektronica, van met name BMW. Vele fora staan vol met klachten over het tanklint (foil sensor) wat zelfs bij sommige berijders van de GS(A) typen leidde tot 3 defecten per jaar. Met dit in het achterhoofd ben ik gestart met de ontwikkeling van de Float Control's waarbij het tanklint wordt vervangen door een BMW vlotter. Het MDD had ik al eerder ontwikkeld en is dus ook via deze site te koop.

 

Bij de ontwikkeling van de eerste Float Control heb ik voor de elektronica simulatie gebruik gemaakt van PSPICE (Personal Computer Simulation Program with Integrated Circuit Emphasis) software.

 

Met vriendelijke groet,

Bert

De Float Control (FC) is een kit en de werkzaamheden aan de brandstofpomp van uw motor zijn op eigen verantwoording. Als u twijfelt laat dan de modificatie uitvoeren door een ervaren BMW monteur. Toepassing, gebruik van deze en andere producten  doet u op uw eigen verantwoording. De Float Control 1 en 2 worden voor verzending uitvoerig getest en wij staan niet garant voor uw eigen inbouw, of verkeerde montage.